Vijf militairen vinden de dood in helikoptercrash Guyana

Van de zeven militairen die vermist raakten toen de helikopter van de Guyana Defense Force Bell 412 wiensdag in het binnenland neerstortte, overleefden slechts twee mannen. Het zijn Dwayne Jackson en Andio Crawford.

Bij het eerste ochtendgloren donderdag hervatten zoek- en reddingsteams hun operatie op zoek naar de zeven militairen die vermist raakten toen het contact woensdagochtend verloren ging met een helikopter van de Guyana Defense Force.

Zoek- en reddingsteams, samen met Guyana’s Special Forces, werden woensdag  ingezet in de diepe jungle tussen Arau en Eteringbang, Regio Zeven (Cuyuni-Mazaruni).

Slecht weer had echter invloed op hun missie om de zeven GDF-rangen te lokaliseren, samen met een Bell-412-helikopter die verdween tijdens een grensoperatie in het Ekereku-riviergebied van Regio Zeven.

De GDF-helikopter, onder bevel van militaire piloten luitenant-kolonel (reserve) Mike Charles en luitenant-kolonel Andio Michael Crawford, zond woensdag omstreeks 11.20 uur een Emergency Locator Transmitter (ELT)-signaal uit.

Aan boord waren andere vooraanstaande officieren, waaronder de gepensioneerde brigadegeneraal Gary Beaton; Kolonel Michael Shahoud; Luitenant-kolonel Sean Welkom; Sergeant Jason Khan en korporaal Dwayne Jackson.

Nadat de helikopter was vertrokken uit basiskamp Ayanganna, zond de helikopter om 11.20 uur een Emergency Locator Transmitter (ELT)-signaal uit, ongeveer 48 kilometer ten oosten van Arau.

De militairen in het vliegtuig waren op weg om Guyanese troepen nabij de Venezolaanse grens te bezoeken.

Van president dr. Irfaan Ali:
“Mijn hart doet pijn en verdrinkt in verdriet bij het tragische verlies van enkele van onze beste mannen in uniform.
De omvang van dit verlies voor de families, ons land, de GDF en voor mij persoonlijk is onmetelijk.
Mijn vertrouwde vrienden en kameraden, mijn broeders, hoe kan dit? Je hield meer dan alles van je land. Land en service waren voor jou het enige dat belangrijk was. Ik heb met zoveel eer gezien hoe trots je was toen je je uniform aantrok.

We werden een familie die verbonden was in dienstbaarheid en broederschap. Ik heb de liefde van jullie allemaal ervaren en het verscheurt me. Mijn broers, ik omarm jullie families als de mijne en zal zoveel mogelijk doen om jullie allemaal te vertegenwoordigen in dienst van het land en de familie.

Op mijn knieën til ik u en uw gezin op in gebed en geloof. Ik roep ons allemaal op om deze mannen, hun families, de GDF en ons land in onze gebeden te houden. Rust in vrede, mijn vertrouwde vrienden. Zoveel plannen die we samen hadden.

Hoe kan dit zo zijn?.

Rust in eeuwige vrede Brigadegeneraal Gary Beaton- Projectingenieur, GOG; Kolonel Michael Shahoud – Commandant 1ste Infanteriebataljon; Luitenant-kolonel Michael Charles-piloot; Luitenant-kolonel Sean Welcome – Bevelvoerend officier van het reservebataljon en stafsergeant Jason Khan – 31 Special Forces Squadron, u behoorde tot de beste die we ooit zullen hebben.

Ik wilde dat ik aan het sluiten was, wachtend tot jullie allemaal thuiskwamen. Met al mijn liefde tot we elkaar weer ontmoeten.”

error: Kopiëren mag niet!