Lokale groenteprijzen stijgen, burgers grijpen naar import- en diepvriesproducten

De laatste tijd is er een opmerkelijke stijging te zien in prijzen van verse groenten op de lokale markt. Deze prijsstijging heeft een directe invloed op het koopgedrag van consumenten. Velen kiezen nu voor importblikjes groente en diepvriesproducten als alternatief. De hogere prijzen van de lokale groente worden meestal verweten aan klimaatveranderingen en de uitdagingen en logistieke problemen die als gevolg daarvan komen. 

Tomaten zijn nu ook peperduur!

Mensen schrikken dagelijks van de prijzen van lokale groenten. Recentelijk werd gesproken over de prijs van peper, maar ook tomaten zijn nu peperduur. Velen geven aan dat zij liever een buitenlands blik gepelde tomaten kopen, wat nu goedkoper is dan een pakje lokale verse tomaten. In de winkel kost een pak met slechts vier tomaten SRD 75 en een blik gepelde tomaten SRD 60.

Hoewel je de gepelde tomaten terecht niet voor alles kan nuttigen, biedt dit wel een alternatief voor het koken. Zo gaf ook een man te kennen, dat hij liever de buitenlandse diepvriesgroenten gebruikt in het bereiden van zijn voeding, dan de lokale producten vanwege de prijsverschillen. 

Import- en diepvriesproducten zijn vaak het hele jaar door beschikbaar, ongeacht het seizoen. Wanneer er een schaarste aan lokale groenten is, biedt het meer keuze aan consumenten. Diepvries- en ingeblikte producten hebben ook een langere houdbaarheid, waardoor klanten ze zonder kwaliteitsverlies langer kunnen bewaren. Dit zijn enkele van de voordelen van blikjeswaren en diepvriesproducten. 

De blikjeswaren en diepvriesproducten zijn misschien wel nu wat goedkoper, in vergelijking tot de verse producten, echter kan het vervangen van verse groenten door ingeblikte varianten verschillende gevolgen hebben voor de gezondheid en het milieu. Ingeblikte groenten kunnen minder voedingsstoffen bevatten dan verse en bevatten veel conserveermiddelen. 

SD

error: Kopiëren mag niet!