Combine operator (56) op rijstareaal dodelijk overreden door de combine

De 56-jarige combine operator M.H. is vrijdag 1 december omstreeks 12.00 uur tijdens landbouwwerkzaamheden op een rijstareaal te Sabana in de omgeving van de Prins Benardpolder dodelijk overreden door de combine.

De politie van het bureau Nieuw Nickerie ging na de melding van het ongeval naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde, op het rijstareaal aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van de man vast.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het slachtoffer al meer dan 7 jaar als combine/tractor operator werkte. M.H. belde op die bewuste dag omstreeks 11.45 uur tijdens natte grondbewerking werkzaamheden met zijn werkgever en gaf hem aan, dat hij pijnen had aan zijn keel die hij nabij zijn maag voelde. Hij vroeg toen aan zijn werkgever om pijnstillers voor hem mee te nemen, wanneer hij eten en brandstof voor de tractor naar het rijstareaal zou brengen. De werkgever ging omstreeks 12.15 uur naar het rijstareaal en zag zijn tractor niet, waardoor hij weer naar huis ging en op de bromfiets terugging naar zijn landbouwperceel om de tractorchauffeur te gaan zoeken. 

Toen de werkgever bij de tractor aankwam, zag hij dat het bovenlichaam van zijn werknemer tegen het rechterachterwiel in het water was, terwijl het wiel nog draaide. Hij schakelde de tractor uit en stelde de politie van het gebeuren in kennis. Volgens de arts heeft het slachtoffer vermoedelijk een hartaanval gehad, waarna hij met zijn bovenlichaam aan de voorzijde van het rechter voorwiel viel en zijn linkervoet (enkel) tussen de twee versnellingshandels vast kwam te zitten.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van de tractor operator afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!