Online geldinzamelingsactie voor nabestaanden slachtoffers mijnramp

De organisaties stichting Ma Jong en Royal Fiiman Paansu zijnongeveer een week geleden op de website steunactie.nl een inzamelingsactie gestart voor nabestaanden van de slachtoffers van de mijnramp op 20 november. De organisaties streven ernaar een bedrag van 11.000 Euro in te zamelen. Na een week was donderdagochtend vroeg ‘slechts’ 356 Euro binnen. 

Gelet op de schok die door de samenleving ging toen de eerste berichten en gruwelijke beelden van de ramp naar buiten kwamen, gevolgd door de vele emotionele reacties en condoleances uit alle lagen van de bevolking, had de doorsnee burger verwacht dat er na een week toch wel wat meer gedoneerd zou zijn voor de nabestaanden van de veelal jonge goudzoekers die hun leven hebben verloren die 20e november. Mannen die dagelijks hun leven in de waagschaal stelden, onder zware, moeilijke en gevaarlijke omstandigheden, gewoon om brood en wat beleg op de tafel te hebben voor hun gezinnen.

“Woorden schieten te kort om de diepe pijn en het verdriet te uiten die deze gebeurtenis teweeg heeft gebracht. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families, geliefden, en de gehele  Surinaamse gemeenschap die getroffen is door deze situatie”, zo is te lezen op steunactie.nl.

De beide organisaties schrijven verder: “Het is in deze moeilijke tijden dat we ons moeten verenigen en onze solidariteit moeten tonen.

Daarom roepen wij  u vandaag op tot een gezamenlijke inspanning om steun te bieden aan de nabestaanden om zo de slachtoffers een waardige rouwdienst en begrafenis te bieden. Ons streefdoel is om €11.000 te kunnen bewerkstelligen.”

Volgens stichting Ma Jong en Royal Fiiman Paansu zal iedere bijdrage, hoe klein ook, “een verschil maken en hoop brengen in deze duistere dagen”. “Laten wij tonen dat we om elkaar geven en bereid zijn elkaar te helpen wanneer anderen in nood verkeren. Laten we de kracht van medeleven en saamhorigheid tonen. Wij willen vragen om gul te geven en deze boodschap van hoop te verspreiden naar iedereen die zich geraakt voelt door deze tragedie. Samen kunnen we een verschil maken en een lichtpuntje zijn in de duisternis.”

Het streefbedrag van €11.000 is bedoeld om de nabestaanden van de slachtoffers bij te staan bij het organiseren van rouwbijeenkomsten en begrafenissen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!