Doorstart van Foodbasket Project een feit

Het Foodbasket Project, dat als hoofddoel heeft om burgers met een lager inkomen te voorzien van goedkope levensmiddelen, is het afgelopen jaar succesvol geweest. Daarom is besloten dit project uit te breiden om zo meer mensen te kunnen bereiken. De officiële doorstart van het project vond woensdag plaats bij Kasi Trading aan de Livorno Beekhuizenweg. 

Julio Bikharie, directeur van Foodbasket, ziet het project als een mijlpaal, omdat het de samenleving ten goede komt. Het doel van de doorstart is volgens hem om Surinamers in alle gebieden te voorzien van betaalbare eerste levensmiddelen zoals aardappelen, uien, knoflook en gele erwten. “De bijdrage van de Foodbasket is meer bij de outlets, waarbij we de micro-ondernemers de gelegenheid bieden om hun eigen buurtwinkeltje te draaien op een innovatieve wijze”, zegt Bikharie. 

Het concept houdt in dat er in zogenoemde ‘achtergestelde wijken’ ook mensen worden geïdentificeerd die bereid zijn te ondernemen door zo’n Foodbasket winkel te draaien. Hij geeft aan dat de Foodbasket tot stand is gekomen door samenwerking met Kasi Trading en Bureau Eenheid.

Bikharie legt uit dat Henk Kasi, de eigenaar van Kasi Trading zorgt voor het importeren van goederen in grotere volumes om deze nog betaalbaarder te maken voor de gemeenschap. “De prijzen zijn ongeveer 40 tot 50 procent goedkoper dan in de normale winkels”, aldus Bikharie.

Hij geeft verder aan dat de levensmiddelen via strategische posten in vooral de volksbuurten zullen worden gedistribueerd.

error: Kopiëren mag niet!