Jones en Ramdien vragen dringende aandacht voor staatsbus- en schoolvervoer

De Assembleelden Ebu Jones (NDP) en Harriet Ramdien (VHP) vragen de regering dringende aandacht voor de situatie van het staatsbus- en schoolvervoer. Jones zegt, dat de bewoners van Wageningen al enige weken verstoken zijn van openbaar vervoer. Dat brengt veel ongemak met zich mee voor hen die voor het werk in Nieuw Nickerie moeten zijn.

Het Assembleelid heeft ongeveer twee weken geleden de minister van Transport, Communicatie en Toerisme gevraagd dit probleem aan te pakken. Naar het schijnt is er sindsdien niks aan de situatie veranderd.

Harriet Ramdien, die ook van het district Nickerie afkomstig is, vroeg aandacht voor het schoolvervoer. Die is al enkele dagen niet aanwezig in het district. Scholieren zitten nu juist in hun repetitieperiode. Het niet beschikbaar zijn van schoolbusvervoer heeft negatieve invloed op het onderwijs- en leerproces. Ramdien doet een dringend beroep op de regering om de bushouders die zorg dragen voor het staatsbusvervoer en het schoolvervoer, spoedig uit te betalen. 

Het probleem van staatsbusvervoer en schoolvervoer doet zich landelijk voor. Schoolvervoerders zeggen uit overmacht niet te kunnen rijden, omdat ze geen geld hebben om brandstof voor hun bussen te tanken. Zo gauw ze uitbetaald worden voor geleverde diensten over de afgelopen maand, kunnen ze  brandstof kopen en weer rijden. Bij de bushouders die voor het Nationaal Vervoersbedrijf de verschillende trajecten onderhouden, speelt hetzelfde.

SS

error: Kopiëren mag niet!