Make-up Magie brengt Marlon Brando’s Don Vito Corleone tot leven in ‘The Godfather’

Hollywood staat bekend om zijn vermogen om acteurs volledig te transformeren, en een van de meest indrukwekkende voorbeelden daarvan is de metamorfose van Marlon Brando voor zijn vertolking van Don Vito Corleone in de klassieker ‘The Godfather’ uit 1972. 

Deze film, onder de meesterlijke regie van Francis Ford Coppola, staat te boek als een van de meest invloedrijke films aller tijden. De filmische transformatie van Brando, die van een charismatische man in de herfst van zijn leven veranderde in de formidabele maffiabaas Corleone, wordt vandaag de dag nog steeds bewonderd en is mogelijk gemaakt door een ijzersterk staaltje make-upkunst. 

Het grondige make-upproces betrok onder meer plakwangen, een kaalhoofdcap en een kenmerkend gebitsprothese die de acteur hielp bij het creëren van het unieke en zware stemgeluid van het personage. Het resultaat was zo overtuigend dat Brando onherkenbaar werd en fans alsook collega’s versteld stonden van de verandering. 

De samenwerking tussen Brando en make-up artiest Dick Smith, die bekend stond als ‘The Godfather of Make-Up’, was cruciaal in dit proces. Smith’s innovatieve technieken stelden Brando in staat om Don Vito Corleone niet alleen te spelen, maar werkelijk te worden. Brando’s prestatie, die de Oscar won voor Beste Acteur, blijft een magnifiek voorbeeld van hoe visuele kunsten en acteertalent kunnen samensmelten om een tijdloos en iconisch filmpersonage te creëren. 

Nog steeds wordt zijn optreden in ‘The Godfather’ beschouwd als een monumentaal hoogtepunt binnen de filmindustrie en een getuigenis van de kracht van make-up in de transformatie van karakter.

error: Kopiëren mag niet!