Groep F stond bekend om de verwachte dramatiek in de eerste ronde van de Champions League en heeft dit waargemaakt.

Borussia Dortmund heeft zich dinsdag verzekerd van een plek in de knock-outfase met een 3-1 winst op het worstelende AC Milan, terwijl Paris Saint-Germain een belangrijk 1-1 gelijkspel wist te bewerkstelligen tegen Newcastle United na een chaotisch einde in Parijs, dankzij een strafschop van Kylian Mbappé in de 98e minuut.

Newcastle was dicht bij een opmerkelijke overwinning op de favorieten van de groep, maar de late strafschop van Mbappé, gegeven nadat Tino Livramento hands maakte in het strafschopgebied, werd hen fataal. Alexander Isak had Newcastle op voorsprong gezet en doelman Nick Pope speelde fantastisch, maar kon de strafschop niet stoppen.

PSG, Newcastle en Milan hebben allemaal nog een kans om zich bij Dortmund te voegen in de achtste finales wanneer speeldag 6 aanbreekt.

Het team van Luis Enrique gaat naar Duitsland voor hun laatste groepswedstrijd met hun lot in eigen handen. Echter, een verlies zou kunnen leiden tot een verrassende vroege uitschakeling, afhankelijk van het resultaat tussen de Magpies en Rossoneri bij St. James’ Park.

De beslissende wedstrijden worden op 13 december tegelijk gespeeld.

Dortmund, dat onderschat werd aan het begin van de ‘Groep des Doods’, is het enige team dat al door is naar de volgende ronde voor speeldag 6. De Duitse club versloeg Milan dankzij doelpunten van Marco Reus, Jamie Bynoe-Gittens en Karim Adeyemi.

Verdediger Mats Hummels zei: “Het was een geweldige avond… als het team goed speelt, wordt het makkelijker voor het individu. Nu gaan we voor de eerste plek om de enorm goede teams te vermijden in de ronde van 16.”

error: Kopiëren mag niet!