Italië verslaat Australië en herovert na 47 jaar de Davis Cup-titel

Jannik Sinner heeft Italië naar de eerste Davis Cup-titel in bijna 50 jaar geleid met een 5-0 record deze week, waaronder een overwinning op Alex de Miñaur van 6-3 en 6-0 in de finale op zondag. Italië versloeg Australië met 2-0 voor hun eerste titel sinds 1976. Eerder had Matteo Arnaldi Italië op voorsprong gezet met een zege op Alexei Popyrin. Sinner, die in september negen top-10-spelers heeft verslagen, voelt het als iets speciaals om de cup te winnen. Arnaldi, 44e op de wereldranglijst, omschreef zijn overwinning als een van de belangrijkste in zijn leven. Hoewel Australië 28 keer kampioen is geweest, hebben ze sinds 2003 niet meer gewonnen. Matteo Berrettini was er vanwege een blessure niet bij, maar steunde wel zijn landgenoten in Malaga. De Davis Cup Finals blijven nog een jaar in Malaga, en Spanje, Italië en Australië gaan rechtstreeks naar de groepsfase voor het volgende toernooi. De Billie Jean King Cup voor dames vindt volgend jaar in Sevilla plaats.

error: Kopiëren mag niet!