Clean sheet koningen Nice versloeg Toulouse om PSG onder druk te houden

Nice heeft hun achtste clean sheet op rij behaald in de Ligue 1 met een 1-0 overwinning op Toulouse, waardoor ze de strijd om de top van de competitie met Paris Saint-Germain voortzetten. PSG staat momenteel op 30 punten uit 13 wedstrijden, en Nice volgt met 29 punten. Doelman Marcin Bulka heeft al meer dan 723 minuten geen doelpunt tegen gekregen, en Nice heeft dit seizoen in de Ligue 1 nog geen enkele keer achterstand gehad. Met slechts vier tegendoelpunten zijn ze sterk in de verdediging, hoewel ze maar veertien keer hebben gescoord. Nice-coach Francesco Farioli benadrukte de kracht van de verdediging en toonde geen interesse in statistieken, maar in het verzamelen van punten. Terem Moffi scoorde het enige doelpunt voor Nice tegen Toulouse. Rennes kreeg hun campagne op spoor met een overwinning op Reims, Brest won van Montpellier en Lyon stond op het punt Lille te ontvangen. Lens continueerde hun goede vorm door te winnen van Clermont, en Marseille bleef punten verliezen na een gelijkspel tegen Straatsburg, waardoor ze op de negende plaats staan, ver achter leiders PSG.

error: Kopiëren mag niet!