Schoolvervoerders rijden normaal, maar sommige bussen blijven in de garages

De schoolvervoerders rijden vandaag, maandag 20 november, normaal, maar het is niet uitgesloten dat sommige bushouders uit overmacht hun voertuigen in de garages houden. Hetzelfde geldt voor de boothouders die voor schoolbootvervoer zorgdragen. 

De organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), waarbij de schoolbus- en schoolbootvervoerders zijn aangesloten, heeft besloten uit verantwoordelijkheid naar de schoolgaande jeugd toe om normaal het schoolvervoer voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) te verzorgen. Dit ondanks dat ze nog niet uitbetaald zijn voor verleende diensten over vorige maand. Normaliter dienen ze rond de 10e van de maand uitbetaald te worden.

Onder de bushouders is over het nog steeds uitblijven van de uitbetaling behoorlijk gemopper. Enkelen stuurden het erop aan om het schoolvervoer helemaal lam te leggen. Het OBS-bestuur heeft besloten op de leden het beroep te doen om normaal te rijden om zodoende het onderwijsproces niet te stagneren. Echter zijn er ledenbushouders die vanwege de overmachtsituatie die voor hun is ontstaan vanwege de late uitbetaling, niet in staat om hun bussen te laten rijden. Ze missen de financiële middelen om brandstof te kopen.

Die leden die in een overmachtsituatie verkeren, kunnen niet gedwongen worden om te rijden, wordt in bestuurskringen van de OBS vernomen. Het is daarom niet uitgesloten dat sommige bushouders vandaag hun bussen nog in de garages houden. Het schoolvervoer zal weer optimaal zijn indien alle bushouders over hun geld beschikken.

SS

error: Kopiëren mag niet!