President Santokhi beëdigt ambassadeurs voor Parijs en Genève

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondag in het presidentieel paleis twee diplomaten beëdigd tot Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname. De ambassadeurs Aroen Jadoenathmisier en Ryan Nannan zullen Suriname respectievelijk in Parijs en Genève vertegenwoordigen. 

Ambassadeur Aroen Jadoenathmisier is als de eerste Permanent Vertegenwoordiger van Suriname bij het Kantoor van de Verenigde Naties in Genève en andere internationale organisaties aangewezen. Het vestigen van een Permanente Missie in Genève, is een weloverwogen besluit geweest van de regering. Een groot deel van de activiteiten van het VN-systeem vindt namelijk in Genève plaats waar diverse VN-gespecialiseerde agentschappen, intergouvernementele organisaties, fondsen en onderzoeksinstituten hun hoofdkwartier hebben.

De regering onderstreept het belang, dat Suriname zich op internationale fora blijft profileren. 

Tenslotte wenste president Santokhi de ambassadeurs heel veel succes toe in de uitoefening van deze nobele functie en gaf aan verzekerd te zijn dat de ambassadeurs Suriname op een waardige wijze zullen vertegenwoordigen.

error: Kopiëren mag niet!