Elektronische pasjes voor schoolvervoer in de maak

De reorganisatie en verbetering van schoolvervoer wordt volop ingezet volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Volgens de bewindsman was de ingreep van hem in het busvervoer noodzakelijk. Volgens hem zullen moderne technologieën geïntroduceerd worden. Elektronische pasjes, zoals in het buitenland, en GPS-tracking systemen zijn onderdeel van het plan. Die moeten in de komende tijd ingevoerd worden. 

Minister Ori gaf eerder in De Nationale Assemblee (DNA) aan dat er corruptieve handelingen worden gepleegd bij schoolvervoer dat zijn ministerie moet verzorgen. Dit viel niet in goede aarde bij de NPS. De NPS, onder leiding van Gregory Rusland, verliet eerder dit jaar de coalitie. Oud-minister Marie Levens stapte toen op. Zij werd vervangen door een kandidaat van de VHP, Ori.

NPS-parlementariër Ivanildo Plein gaf destijds aan dat de aantijgingen niet netjes zijn naar voorganger Levens. Hij wil dat de zaken duidelijk gepresenteerd en onderzocht worden. Volgens de minister duurt het onderzoek voort, maar het was volgens hem noodzakelijk.

Inmiddels is ook de voormalig onderdirectrice Technische Diensten van het ministerie, Dorothy Hoever, vervangen. Zij stapte naar de media en gaf aan dat de minister verkeerd geïnformeerd is en dat hij naar het Openbaar Ministerie moet stappen.  

error: Kopiëren mag niet!