De winnaar van Miss Universe 2023 is Miss Nicaragua Sheynnis Palacios.

Sheynnis Palacios uit Nicaragua won de titel van 2023 tijdens de 72e finale van de internationale competitie in San Salvador, El Salvador, op 18 november. Ze is de eerste deelnemer uit haar land die de Miss Universe-verkiezing wint.

De 23-jarige, tv-presentator en model, versloeg eerste runner-up Anntonia Porsild uit Thailand en tweede runner-up Moraya Wilson uit Australië. De andere deelnemers die de top 10 haalden om in de finale te verschijnen waren Camila Avella uit Colombia, Isabella García-Manzo uit El Salvador, Camila Escribens uit Peru, Michelle Dee uit de Filippijnen, Karla Guilfú Acevedo uit Puerto Rico, Athenea Pérez uit Spanje en Diana Silva uit Venezuela.

In totaal namen 84 deelnemers deel aan de Miss Universe 2023-verkiezing en streden in avondjurk, zwempak en klederdracht. Paleisachtig gekleed in een zwart versierd kostuum ontworpen door Jorge Salazar Caliz, geïnspireerd op de Nicaraguaanse Grackle, een vogel afkomstig uit haar land.

error: Kopiëren mag niet!