Kwalificatietoernooien EK 2024: Frankrijk verplettert Gibraltar met 14-0 voor recordzege

De Franse voetballer Kylian Mbappé vierde een doelpunt tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 van groep B tussen Frankrijk en Gibraltar in Nice. Mbappé scoorde een hattrick en Frankrijk won met 14-0, wat de grootste overwinning ooit is in de geschiedenis van EK-kwalificaties. Olivier Giroud kwam als invaller binnen en scoorde twee keer, waardoor Frankrijk het record van Duitsland (13-0 tegen San Marino in 2006) overtrof. Warren Zaïre-Emery werd de jongste doelpuntenmaker voor Frankrijk bij zijn debuut, maar raakte geblesseerd. Ondanks zijn blessure was er goed nieuws, aangezien scans toonden dat het geen breuk was, maar een flinke verstuiking. Gibraltar speelde het merendeel van de wedstrijd met tien man na een vroege rode kaart. De vorige grootste overwinning van Frankrijk was 10-0 tegen Azerbeidzjan in 1995.

error: Kopiëren mag niet!