Guiyang Witte Huis – het grootste en meest mysterieuze herenhuis van China?

Het zogenaamde ‘Guiyang Witte Huis’ in de Chinese stad Guiyang is een indrukwekkend bouwwerk met Europese architecturale stijl, dat bekendstaat om zijn witte buitenkant en is gelegen in het luxueuze Huaguoyuan Wetland Park. Hoewel vaak beschreven als kitscherig en extravagant, is het niet zo groot als zijn Amerikaanse tegenhanger. Het complex omvat een kunstmatige vijver en heeft een totale oppervlakte van 18,3 miljoen vierkante meter.

Hoewel het naar verluidt het grootste herenhuis van China zou zijn en omhuld is door mysterie, met speculaties over twaalf verdiepingen en een weelderig interieur, blijft veel informatie, inclusief de eigenaar en de kosten van de bouw, onbevestigd. Geruchten suggereren dat het eigendom is van de welvarende CEO Xiao Chunhong, maar toegang tot het pand is verboden en bewaakt.

In werkelijkheid blijkt het ‘huis’ een hotel te zijn, het Guiyang Art Center Hotel van de Accor Hospitality Group, en de mythen over een privéwoning bleken vals te zijn. Dit toont aan hoe gemakkelijk onwaarheden zich online kunnen verspreiden. Ondanks de verwarring, trekt het ‘Witte Huis’ veel bezoekers aan die het willen aanschouwen.

error: Kopiëren mag niet!