Spanje verslaat Cyprus en blijft aan kop in kwalificatiegroep Euro 2024

Spanje, dat al zeker was van deelname aan het EK 2024, heeft Cyprus met 3-1 verslagen en blijft daarmee aan de leiding van hun kwalificatiegroep. Lamine Yamal, Mikel Oyarzabal en Joselu scoorden voor Spanje in de eerste helft. Ondanks een late tegentreffer van Cyprus, kon dat niet voorkomen dat Spanje de winst pakte.

Met deze overwinning heeft Spanje een voorsprong van twee punten op Schotland, dat op de tweede plaats staat na een gelijkspel tegen Georgië. Spanje moet nog tegen Georgië spelen, terwijl Schotland Noorwegen ontvangt.

Cyprus eindigt de kwalificatiereeks zonder punten en met een flink negatief doelsaldo. De Cyprioten hebben in totaal slechts drie doelpunten gemaakt tijdens deze campagne. Yamal opende de score voor Spanje, gevolgd door doelpunten van Oyarzabal en Joselu. Oyarzabal moest echter uitvallen met een blessure, en Atletico Madrid’s Rodrigo Riquelme maakte zijn debuut voor het nationale team. Ook Alejandro Grimaldo debuteerde voor Spanje.

error: Kopiëren mag niet!