Vakbonden strijdvaardig tegen nieuwe BTW-wet – Scholen vandaag en morgen gesloten

Verschillende vakbonden, waaronder CLO, C-47, ziekenhuis-, veiligheids-, onderwijs-, politie- en militairen bonden, zijn gisteren, woensdag 8 november, bij elkaar gekomen in een vergadering om hun strijd tegen de nieuwe BTW-wet te rechtvaardigen. Diverse sprekers van verschillende bonden hebben aangegeven, dat ze niet toe zullen kijken hoe de regering de bevolking blijft verarmen. Ze zullen blijven strijden totdat alle verzoeken worden ingewilligd.

De vakbonden pleiten ervoor dat de BTW-wet met betrekking tot brandstof en de nutsvoorzieningen, en de belastingvrije grens, aangepast wordt. Volgens de bonden kan de BTW-wet een goed ding zijn, als het op de juiste manier wordt ingevoerd. Zij zijn daarom niet tegen het invoeren van deze wet, maar tegen de wijze waarop die nu is ingevoerd.

De bonden zijn gisteren allereerst begonnen met het voeren van een straatactie om een sein te geven aan de regering. Vandaag zullen zij zich om 9.00 uur verzamelen bij het Kerkplein en zullen daarna een petitie indienen bij De Nationale Assemblee.

Ondertussen roepen de F.O.L.S.-lidbonden (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname), namelijk de Katholieke Onderwijzers Bond (K.O.B.), de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (C.O.B.), de Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond (S.O.B.), de Islamitische onderwijzers Bond (I.O.B.) en de Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (B.LT.O), hun leden op om op donderdag 9 en vrijdag 10 november thuis te blijven.

SK

error: Kopiëren mag niet!