Mevrouw Esther Juliana Beck vierde 100e verjaardag

Mevrouw Esther Juliana Beck, vierde haar 100e jaardag temidden van familie vrienden en kenissen. Zij zag het levenslicht op 30 september 1923 in het district Nickerie. Zij is het tweede kind van mevr. Christine Alida Jeffrey (wijlen) en Dhr. Anton George Beck (wijlen). Zij komt uit een gezin van 6 kinderen ( 4 Jongens & 2 Meisjes ), waarvan zij en 2 anderen (Broertje en zusje ) nog in leven zijn.  Mevrouw Esther Juliana Beck, heeft de school niet kunnen bezoeken, maar zij werd thuis in de polder van Nickerie onderwezen door haar vader. Haar levenspartner leerde zij kennen en trad op haar 33ste in het huwelijk, dat voor haar een hoogtepunt was in haar leven. Zij verhuisde na haar huwelijk naar Paramaribo. De 2 geliefden kregen geen kinderen samen. Zij is altijd een zeer zorgzame vrouw geweest die ten tijde van het huwelijk huisvrouw was en haar levenspartner was de kostwinnaar. Haar broertjes, zusjes, nichtjes en neefjes, heeft zij met heel veel liefde helpen grootbrengen, ze beschreven haar als een mondige, maar zeer zorgzame tante en zus. Haar huwelijk duurde ongeveer zes (6) jaren toen haar man op tragische wijze om het leven kwam door verdrinking in de Nickerie rivier, haar wereld stortte door deze klap in. Vanwege dit grote verlies was zij voor een lange periode in diepe rouw gedompeld. Naar zeggen van een van haar neefjes gaf zij aan nooit meer een man te willen hebben noch te trouwen. Haar woonadres aan de Asgar Karamat Ali Straat no. 07 vlak tegenover de school, voor de kinderen van deze school verkocht zij tegen spotgoedkope prijzen haar gestoofde /op azijn vruchten en snoepgoed. Ook zij die het zich niet konden permitteren, kregen van haar iets mee uit de voorraad. Haar gezondheid is redelijk stabiel, zij is aanspreekbaar en vanwege ouderdom hoort zij slecht en verplaatst zich met een rollator. Mevrouw Beck, heeft altijd gedacht en geloofd dat zij haar 100ste jaardag zal herdenken, alleen was zij wel bang voor de dood als zij soms ziek werd. In de avonduren durfde zij niet te slapen uit vrees dat zij niet meer wakker zou worden, aldus haar neefje. Haar zusje en neefje zouden nog veel meer kunnen vastleggen over deze bijzondere zus en tante. De famile dankt  haar voor de liefde en zorgzaamheid. Uit handen van districts secretaris mocht zij namens de regering de gebruikelijke envelope met inhoud in ontvangst nemen, een bloemstuk en een verjaardagscertificaat.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!