Diamanten huwelijksjubileum voor het echtpaar Makhanlal – Adhin

Op Vrijdag 28 september vierden het echtpaar Makhanlal – Adhin te midden van hun kinderen, families en vrienden het heugelijk feit dat ze 60 diamantenjaren samen heben doorgebracht. Zo een mijlpaal mag niet onopgemerkt voorbijgaan, dus werd het feestelijk afgesloten met ook nog bezoek van regeringsvertegenwoordigers, die de felicitaties namens de regering overbrachten: Namens de Districtscommissaris, gingen Districtssecretaris, de heer Stephen Dompig, de Adjunct Districtssecretaris, mevrouw Ravenna Sanches en van afdeling  ICT en collega. Op 8 oktober 1938, zag de heer, Chaterpal Henry Makhanlal, het levenslicht te Paramaribo. Voor ongeveer 36 jaren was de heer Makhanlal verbonden als hulpkracht in de apotheek bij het ministerie van Volksgezondheid. In die tussen tijd behaalde hij ook nog zijn verpleegkkundige opleiding. In 1974 besloot hij naar Nederland te vertrekken en werkte in het ziekenhuis in Rijswijk. Hij kwam terug naar Suriname en werkte bij de Regionale Gezondheidsdienst tot zijn pensionering. Voor ongeveer 6 jaren heeft hij gewerkt bij de Pan American Health Organization als stafmedewerker. Vanwege zijn bijzondere verdiensten en prestaties bij de PAHO belast als coördinator van de eerste landelijke gele koorts campagne werd hij gedecoreerd tot Ridder in de Ere Orde van de Palm. In het jaar 1945, en wel op 2 Mei zag mevrouw Yvonne Kamlawatie Adhin, het levenslicht te Paramaribo. Het huwelijk van het bruidspaar is gearrangeerd door wederzijdse ouders. Uit het huwelijk zijn er 4 kinderen voortgekomen,  waarvan 3 dochters en 1 zoon. Ook zijn zij rijk aan 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Het echtpaar beleid het Hindoeïsme en bezoekt de Shri Vishnu Mandir. Als hoogte punt geeft het bruidspaar aan, super trots te zijn dat hun kroost goed terecht is gekomen en genieten zij van hun kleinkinderen. Uit handen van de Districtssecretaris mocht het diamantenpaar een bloemstuk,  een felicitatie kaart en een ingelijste foto in ontvangst nemen. De middelen die bij zo een jubileum horen worden overgemaakt op een opgegeven bankrekeningnummer van het echtpaar.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!