CRICKETICC Cricket World Cup 2023 wandkaartDOOR CHRIS DINSDALE

5 oktober 2023 – 19 november 2023 – India, momenteel het best gerangschikte One Day International (ODI) team, organiseert de 13e Cricket World Cup, met als doel hun overwinning uit 2011 op eigen bodem te evenaren. Een zich verbeterend Pakistaans team, vijfvoudig winnaar Australië en titelverdediger Engeland zullen felle tegenstand bieden voor de titel.

Engeland opent het toernooi tegen Nieuw-Zeeland in Ahmedabad op 5 oktober, terwijl gastland India zijn campagne begint met een zwaargewichtwedstrijd tegen Australië.

Australië mikt op een recordverlengende zesde titel na uitschakeling in de halve finale van 2019. Slechts zes landen hebben ooit de ICC Cricket World Cup gewonnen – West-Indië en India hebben het elk twee keer gewonnen, terwijl Engeland, Pakistan en Sri Lanka elk één titel hebben.

Het winnende team zal de imposante zilveren en vergulde trofee hijsen die voor het WK 1999 door de Londense juwelier Garrard is gecreëerd.

In totaal worden er gedurende zes weken 48 wedstrijden gespeeld op 10 locaties, waarbij de finale plaatsvindt in het Narendra Modi Stadion in Ahmedabad op 19 november.

error: Kopiëren mag niet!