Vakantievertier: “Game spelen” 

Vroeger werden tijdens de vakantie altijd leuke dingen gedaan. Bij je neefjes of nichtjes logeren, zwemmen buiten de stad, samen spelen in of buitenshuis. Djoel, knikkerspel en andere spelletjes op het erf waren populair. Als je kinderen heden ten dage vraagt “wat heb jij allemaal gedaan tijdens de vakantie?” Dan komt er gauw als antwoord “game spelen in huis”. 

Videogames kunnen een aantrekkelijke optie zijn voor jongeren tijdens de vakantie. Gamen heeft zijn voordelen, zoals het ontwikkelen van de cognitieve ontwikkeling bij kinderen door strategisch, probleemoplossend en besluitvormend te denken. Gamen is ook een vorm van ontspanning en entertainment voor jongeren. Hoewel veel online games interactie mogelijk maken, kunnen ze ook leiden tot sociale isolatie als kinderen te veel tijd besteden aan gamen en te weinig tijd besteden aan persoonlijke interacties met vrienden en familie. Langdurig kijken op een scherm, kan leiden tot oogvermoeidheid en andere oogproblemen.Overmatig gamen kan de studie uren van kinderen beïnvloeden, waardoor hun schoolprestaties in gevaar kunnen komen en kunnen sommige kinderen verslaafd raken aan videogames. 

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de verschillende activiteiten. Buiten spelen moedigt fysieke activiteit aan, wat essentieel is voor een gezonde levensstijl. Het helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Buiten spelen moedigt ook een verbeeldingskracht aan. Kinderen kunnen hun eigen spellen bedenken en zichzelf vermaken met minimale middelen. Buiten zijn stelt kinderen bloot aan de natuur en het milieu, wat kan maken dat zij meer waardering krijgen voor de natuur en het milieu. 

Een belangrijke reden waarom kinderen veel thuis zitten gamen, ligt ook in de financiële sfeer van de ouders en verzorgers. Met de economische situatie is het haast niet mogelijk voor de ouders om hun kind(eren) de hele vakantie door bezig te houden of uitstapjes te doen. Voor deze vakantie hebben veel mensen minder uitstapjes gedaan dan de voorgaande jaren. 

SD

error: Kopiëren mag niet!