Landelijke politieactie vrijdag 27 september levert onder andere op 2.050 gecontroleerde voertuigen en SRD 23.700 aan boetes

Inspelend op het criminaliteitsbeeld hebben medewerkers van de politie van de verschillende Regio’s en gespecialiseerde eenheden van MSD, VHT, Regio Bijstandsteam van de Regio’s, AT en Maritieme Politie met ondersteuning van de medewerkers van het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Militaire Politie een LVO op vrijdag 22 september van 17.00 uur tot en met 21.00 uur roadblocks georganiseerd en uitgevoerd, waarbij het landelijk resultaat er als volgt uitziet:

➢ Aantal uitgeschreven snelrecht pv’s: 110

➢ Meest voorkomende overtredingen: Niet ter herkeuring aangeboden 78; rijden met micaplaten: 43; rijden met 1 koplamp 31 en het voertuig niet te hebben verzekerd 22

➢ Geïnde boetegelden: SRD 23.700

➢ In beslag genomen goederen: 2 gasbuksen, 1 dolkmes, 1 kopie visvergunning en 6 sloffen illegale sigaretten

➢ In beslag genomen voertuigen: 1 bromfiets 

➢ Aantal aanhoudingen: 1 ter zake overtreding Wet Tegengaan Smokkelen

➢ Aantal voertuigen gecontroleerd: 2.050

Bijzonderheden Maritiem: Bij controle op een vissersvaartuig werd uit handen van de kapitein een kopie visvergunning in bewaring genomen. De kapitein werd aangezegd om de originele visvergunning op de afdeling Maritiem te brengen.

Bij de roadblock te Monkshoop zijn bij controle in een voertuig 6 sloffen illegale sigaretten aangetroffen en inbeslaggenomen. De bestuurder oftewel de  verdachte werd ter zake overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen aangehouden en gelijk voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie. De zaak werd buiten proces afgehandeld, nadat de overtreder een fikse boete in SRD heeft betaald.

error: Kopiëren mag niet!