Een bewuste keuze: Minder vlees voor gezondheid en milieu

Mike begon steeds meer bezorgd te raken over zijn dieet nadat hij had gehoord van de schadelijke effecten van bewerkt vlees. Het idee dat zijn geliefde ontbijtspek of zijn favoriete chorizoworst misschien zijn gezondheid kon schaden, was angstaanjagend. Hij realiseerde zich dat hij misschien zijn vleesconsumptie moest verminderen.

Na wat onderzoek ontdekte Mike dat niet alleen bewerkt vlees, maar ook onbewerkt rood vlees gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, zelfs beperkingen adviseerde voor het consumeren van rood vlees was een wake-up call. Hij wist dat hij iets moest veranderen.

Maar Mike wilde ook niet helemaal vegetariër worden. Hij genoot nog steeds van een goed bereid stuk rundvlees of een sappige hamburger. Hij begon echter bewuster te worden van zijn keuzes. In plaats van elke dag vlees te eten, begon hij vaker te kiezen voor vegetarische maaltijden of gerechten waarin vlees een bijgerecht was in plaats van de hoofdrol.

Het verminderen van zijn vleesconsumptie bleek zowel gunstig te zijn voor zijn gezondheid als voor het milieu. Hij voelde zich beter, had meer energie en bespaarde ook nog eens geld. Bovendien raakte hij er steeds meer van overtuigd dat hij een positieve bijdrage leverde aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaan met de vleesindustrie.

Mike ontdekte dat hij niet per se een vegetariër hoefde te zijn om gezonde en duurzame keuzes te maken. Hij kon nog steeds genieten van vlees, maar op een verantwoorde manier.

error: Kopiëren mag niet!