Anthony Nesty eerste zwarte hoofdcoach Amerikaans Olympisch zwemteam

Anthony Nesty wordt volgend jaar in Parijs de eerste zwarte hoofdcoach van een Amerikaans Olympisch zwemteam.

Nesty, de hoofdcoach van de Universiteit van Florida, werd donderdagavond aangekondigd als hoofdcoach van de Amerikaanse Olympische heren. Todd DeSorbo werd benoemd tot hoofdcoach van het Olympische damesteam, wat bijdroeg aan zijn rol als hoofdcoach van de Universiteit van Virginia.

Nesty en DeSorbo speelden deze rollen ook op de wereldkampioenschappen afgelopen juli in Boedapest, waar de VS voor de 15e keer op rij de meeste medailles (38) won.

Op de Olympische Spelen in Tokio waren Nesty en DeSorbo assistent-coaches bij de Amerikaanse staf. Volgens USA Swimming werd Nesty de tweede zwarte coach in de staf van een Amerikaans Olympisch zwemteam, na Chris Martin, die assistent was bij de Spelen van Barcelona in 1992.

error: Kopiëren mag niet!