Magic Hairz van Deepak Mahabier: de sociale barbier van Den Haag

In het Haagse Laakkwartier bevindt zich een kapperszaak waar jongeren doe het vak willen leren eem kans krijgen. Eigenaar Deepak Mahabier biedt ondersteuning bij het starten van een eigen zaak.

Deepak Mahabier, ook bekend als ‘Langa’, is geboren en getogen in Suriname en heeft Deepak zich het vak van barbier zelf eigen gemaakt.

Als jochie van 13 ontdekte hij dat hij er goed in was en hij had er plezier in. In korte tijd leerde hij de prachtigste figuren te scheren en ontwikkelde hij zich verder tot echte vakman. Toen hij twaalf jaar geleden naar Nederland verhuisde, opende hij een zaak in Den Haag. Inmiddels zit hij dertig jaar in het vak en heeft hij al menig barbier opgeleid, waaronder zijn zoons.

“Veel jongens die het moeilijk hebben thuis en op school, komen bij mij om het kappersvak te leren. Ik ga dan altijd eerst in gesprek met zo’n jongen om te ontdekken of hij echt gemotiveerd is en of hij Nederlands spreekt. Wanneer ik een stoel vrij heb, stel ik die ter beschikking. De eerste maanden staat zo’n jongen gewoon bij mij op de loonlijst en mag hij zich gaan bewijzen. Daar hoort ook bij dat je op tijd komt en je best doet. Jongens die niet gedisciplineerd zijn stuur ik weg. Als een jongere laat zien dat hij wil leren, zet ik me er volledig voor in’, aldus Mahabier tegenover de website DeOndernemer.nl. 

“Ik laat ze ook altijd eerst mijn eigen verhaal lezen op mijn website. Dan weten ze waar ik vandaan kom en wat je kunt bereiken als je echt je passie volgt en er voor gaat. Ik krijg ook regelmatig stagiaires van ROC Mondriaan. Ze hebben me wel eens gevraagd of ik misschien les wil komen geven op het ROC. Wie weet ga ik dat in de toekomst nog eens doen, maar voorlopig heb ik daar geen tijd voor.”

error: Kopiëren mag niet!