Er ontstaat een wapenstilstand in het conflict in Nagorno-Karabach

Er is een wapenstilstand afgekondigd in het conflict in Nagorno-Karabach tussen Armenië en Azerbeidzjan. Na een militaire operatie van Azerbeidzjan hebben de separatisten in Nagorno-Karabach besloten tot een staakt-het-vuren. Beide partijen zullen gesprekken voeren over de re-integratie van het betwiste gebied in Azerbeidzjan. De wapenstilstand is tot stand gekomen met hulp van Russische vredeshandhavers. De separatistische leiders hebben de terugtrekking van Armeense troepen bevestigd. Gesprekken over re-integratie zullen plaatsvinden in de stad Yevlakh in Azerbeidzjan. Het is belangrijk om te benadrukken dat internationale autoriteiten het gebied nog steeds als Azerbeidzjaans grondgebied erkennen.

error: Kopiëren mag niet!