Automobilist (70) door omstander klemgereden na te zijn doorgereden na aanrijding met 55-jarige fietsster

De politie van het bureau Santo Boma heeft op zaterdag 16 september de 70-jarige automobilist B.O., na de 55-jarige fietsster B.M. op de Bomaweg te hebben aangereden en het slachtoffer in hulpeloze toestand te hebben achtergelaten, in de boeien geslagen. 

De agenten kregen die dag van  het Command Center de melding van een aanrijding tussen een auto en een fietsster op de Bomaweg in het ressort Santo Boma en gingen naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen de politieambtenaren de fietsster B.M.  op de langs de weg lopende berm van de Bomaweg aan. 

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken, dat zowel de automobilist als de fietsster in dezelfde richting reden, waarbij de fietsster voor reed. Volgens de automobilist is hij op een bepaald moment verblind door het groot licht van een uit tegenovergestelde richting naderend voertuig, waardoor hij de fietsster niet tijdig heeft gezien met als gevolg de aanrijding. 

Door de klap viel de fietsster met haar fiets, terwijl de automobilist na de aanrijding doorreed, maar hij werd verderop in de straat klemgereden door een omstander. 

Het verkeersslachtoffer klaagde over pijnen over haar lichaam en werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

De veroorzaker die niet onder invloed van alcohol verkeerde en in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs werd overgedragen aan de politie. De bejaarde automobilist werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Zijn voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte B.O. door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeer-unit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!