UEFA Champions League Dag 1, woensdag 20 september

DOOR CHRIS DINSDALE
20 september 2023 – Europa’s nieuwe UEFA Champions League-seizoen begint op 19 september en wordt afgesloten met de finale in het Londense Wembley Stadion op 1 juni 2024. Belangrijke wedstrijden zijn onder meer 14-voudig winnaar Real Madrid, gecoacht door Carlo Ancelloti, tegen debutanten Union Berlijn, finalisten van 2023 Internazionale reizen naar Real Sociedad en Bayern München is gastheer van Manchester United.

De UEFA Champions League 2023/24 is het 32e seizoen van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa.

De Engelse Premier League-zwaargewichten Manchester City zijn de titelverdediger na de overwinning op Internazionale in de finale van vorig seizoen en hebben voor het eerst de titel veroverd.

De finale wordt op 1 juni 2024 gespeeld in het Londense Wembley Stadion.

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!