Palmentuin mogelijk later dit jaar weer open voor publiek

De Palmentuin in de historische binnenstad van Paramaribo blijft langer dan gepland gesloten voor het publiek. Het lag in de bedoeling dat de tuin al vanaf juli opengesteld zou worden. Maar dat zal langer op zich wachten. Volgens een studie zou een groot deel van de bijkans 900 palmen weggehaald moeten worden. Maar gezien het belang van de Palmentuin was dit geen goede gang van zaken en worden er andere mogelijkheden bekeken, gaf Natasja Deul, projectcoördinator van PURP aan bij een onlangs gehouden persmoment van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De tuin wordt volledig hersteld en opgeknapt. Daarnaast wordt er ook een onderhoudsplan samengesteld. Het streven is om rond Srefidensi, later dit jaar de tuin weer open te stellen, alhoewel dat gedeeltelijk zal zijn. Momenteel is er een groot rehabilitatieplan gaande voor Paramaribo.

Op 2 april 2017 ondertekenden Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een leningsovereenkomst van twintig miljoen US Dollar (US$20 miljoen) voor het financieren van het “Paramaribo Urban Rehabilitation Program” (PURP). Dit programma wordt uitgevoerd door OWC, met name het Directoraat Cultuur. Ilaco speelt bij dit project een belangrijke rol. Eerder werd ook het herbouwde parlementsgebouw opgeleverd in dit kader. Ook het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie op de hoek van de Henck Arron- en de J.C. de Mirandastraat wordt aangepakt. Er zullen in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo binnen dit programma worden gerenoveerd. Het gaat om panden die voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Daarnaast wordt een tweede fase van het PURP programma geïnitieerd.

error: Kopiëren mag niet!