RBTM heeft drie verdachten met een vuurwapen aangehouden.

Op dinsdag 5 september 2023 voerde het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) een surveillancemissie uit in de Patatastraat in het ressort Welgelegen. Tijdens deze operatie werd een verdacht voertuig, dat aan de kant van de weg geparkeerd stond, onderzocht. In het voertuig bevonden zich drie mannen: M.R. (19 jaar oud), L.F. (35 jaar oud) en A.J. (30 jaar oud). Bij de controle troffen de wetsdienaren een vuurwapen aan, inclusief bijbehorende patroonhouder en drie patronen. Aangezien geen van de verdachten kon verklaren waar het wapen vandaan kwam, werden alle drie mannen naar het politiebureau Kwatta overgebracht voor verder onderzoek. Tijdens de veiligheidsfouillering van verdachte A.J. werd bovendien een bolletje hasj aangetroffen en in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten A.J. en M.R. in verzekering gesteld op verdenking van overtreding van de vuurwapenwet en overtreding van de wet op verdovende middelen, in afwachting van verdere onderzoek. Verdachte L.F. is na verhoor door de politie vrijgelaten.

error: Kopiëren mag niet!