Grote groep leerkrachten komt tijdens bijeenkomst Syndicaat niet opdagen

Leerkrachten werden afgelopen dinsdag  opgeroepen door het Syndicaat voor Onderwijsgevenden om zich aan te melden bij het ABO-gebouw. Het Syndicaat wil namelijk een Algemene Ledenvergadering houden op 2 oktober, maar heeft daarvoor toestemming van de leerkrachten nodig. De leerkrachten zouden op die dag moeten tekenen voor toestemming.

Ondanks dat er tenminste 4000 leerkrachten werd verwacht, kwam slechts een klein groepje van ongeveer 50 leerkrachten opdagen. De redactie verneemt, dat de voorzitter Jolanda Kerdijk en ondervoorzitter Meredith Hoogdorp van het Syndicaat, erg teleurgesteld waren met de opkomst van de leerkrachten. Echter is het niet bekend, waarom een groot deel van de leerkrachten niet is verschenen. Vooralsnog hebben de voorzitter en ondervoorzitter niet gereageerd op de gestelde vragen door de redactie.

Hoogdorp gaf een week geleden in een live video aan, dat zij met nieuwe strategieën zullen komen. Zij stelde, dat de regering een serieuze aanpak nodig heeft. En wees erop dat stroom, water, gas en ook benzine is verhoogd. Zij merkte, op dat de leerkrachten de olie karta’s en voedingsbonnen nog steeds niet hebben ontvangen. Ook hebben zij nog geen betere medische voorzieningen gekregen. De tandartsenregeling is bijvoorbeeld komen weg te vallen.

Verder zei Hoogdorp, dat het de bedoeling is dat de leerkrachten één keer per week bij elkaar komen om zaken te bespreken. De volgende bijeenkomst zou dan weer op 12 september gepland worden. Echter is het niet bekend of dit door zal gaan.

Archief foto

error: Kopiëren mag niet!