Gajadien wil dat btw op huishuur goed wordt uitgelegd aan bevolking

VHP-fractieleider Asis Gajadien doet een dringende oproep aan Financiën-minister Stanley Raghoebarsing om de kwestie van btw op huishuur goed uit te leggen aan de bevolking. Met de wijziging van de wet BTW komt huishuur nu op de lijst van goederen en diensten waar 10 procent btw wordt geheven. Voor vele huurders van woningen is hierover grote bezorgdheid ontstaan. Op voorstel van Gajadien zal de invoering van btw op bepaalde goederen en diensten pas per 1 november ingaan. Huishuur is één daarvan. De ietwat latere invoering van btw op ondermeer huishuur is volgens Gajadien bedoeld om met de bevolking deze materie goed door te communiceren om zodoende de bezorgdheid weg te nemen.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning zegt dat huishuurders die jaarlijks minder dan SRD 1 miljoen per jaar aan huur betalen zich geen zorgen hoeven te maken. In de wet BTW wordt het bedrag van SRD 1 miljoen per jaar genoemd als omzetgrens voor bedrijven die geen btw hoeven af te dragen. De SRD 1 miljoen komt bij huishuur maandelijks op rond de SRD 80.000 per maand. Omgerekend komt dit neer op Euro 2000. De gemiddelde huishuur ligt over het algemeen in SRD uitgedrukt tussen de tussen de Euro 300 tot 500.  Daar wordt geen btw op geheven. Alles beneden de Euro 2000, omgerekend SRD 80.000 per maand is vrijgesteld van btw, verduidelijkt de Financiën-minister.-.

ss

error: Kopiëren mag niet!