Eldorado Brasil stuurde de eerste pulpzending in yuan naar China

Eldorado Brasil heeft zijn eerste pulpzending in yuan naar China gestuurd, in plaats van dollars. De Bank of China hielp bij deze pilot om nieuwe kredietopties in China te openen. China koopt 40% van de pulp van Eldorado Brasil en heeft het grootste kantoor van het bedrijf in het buitenland. Deze valutakeuze komt overeen met de doelstellingen van de BRICS-landen om minder Amerikaanse dollars te gebruiken voor de wereldhandel. Brazilië en China zijn al jaren handelspartners, waarbij Brazilië grondstoffen naar China stuurt en China gefabriceerde goederen naar Brazilië exporteert. Het gebruik van de renminbi weerspiegelt de mondiale politiek en economische strategie, waarbij landen zoals Brazilië en China alternatieven zoeken om de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen.

error: Kopiëren mag niet!