Wet Industriële Hennepteelt goedgekeurd in DNA

De Nationale Assemblee heeft vandaag, vrijdag, de wet Industriële Hennepteelt met algemene (41) stemmen goedgekeurd. Met deze wet wordt het nu mogelijk om in Suriname industriële hennep te telen onder de voorwaarden en regels zoals in de wet genoemd. De goedgekeurde wet voorziet ook in een aanpassing van de wet verdovende middelen.

Deze wet voorziet reeds in het legaal telen van industriële hennep, doch stelt daarbij het maximale THC-gehalte op 0,3 procent. Met de wet Industriële Hennepteelt die is goedgekeurd wordt het THC-gehalte voor de Surinaamse omstandigheden gebracht naar maximaal 1 procent.  

Volgens de wet Industriële Hennepteelt komt er een Nationaal Instituut voor Industriële Hennepteelt Suriname (NIIHS). Dit instituut dat onder het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) valt, zal zorg moeten dragen voor het algehele toezicht op- en de controle bij de teelt, de verwerking, de levering of de verkoop van industriële hennep. Het NIIHS zal ook moeten zorgen voor THC-testen en de certificering van industriële hennepzaden.

Industriële hennepteelt in Suriname biedt grote perspectieven. Van hennep worden vele industriële producten gemaakt zoals touw, jute, textiel, papier,veevoer en isolatatiemateriaal. De wet Industriële Hennepteelt heeft een proces van meer dan vijf jaren doorlopen voordat het vandaag door het parlement werd goedgekeurd.

SS

error: Kopiëren mag niet!