President Santokhi stuurt minister Ramdin naar China voor schuldherschikking 

President Chan Santokhi heeft ,inister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in stelling gebracht om naar China te gaan en de reeds geruime tijd durende gesprekken over schuldherschikking te finaliseren. De schuldherschikking is onderdeel van het IMF-Programma. 

President Santokhi stelt dat het de bedoeling was om een ontmoeting te hebben met de Chinese president Xi Jinping op Bali tijdens de G20 top op het Indonesische eiland. Maar wegens binnenlandse onrust kon hij niet afreizen. 

De herschikking met China is een moeilijke kwestie die zich al heel lang voortsleept. Suriname heeft inmiddels wel herstructurering van andere schulden bewerkstelligd. Alle onderhandelingen met de officiële en particuliere crediteuren van het land, met uitzondering van China, zijn afgerond. Na de Staff Level Agreement (SLA) met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), het principeakkoord met de Oppenheimer bondholders en de herschikking met India, is de schuld met de Volksrepubliek China de enige die nog openstaat.

Het bedrag dat aan China terugbetaald moet worden, is met US$ 537 miljoen een van de grootste schuldbedragen.

error: Kopiëren mag niet!