Volle cirkel: Bronto Somohardjo zingt ‘Libi kon tranga now’

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft de volle cirkel gemaakt. De politicus zong in hoogsteigen persoon het lied ‘A libi kon tranga’, hetzelfde lied waar de minister artiest Maroef Amatstam oplegde om het aangepast te zingen. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van de ABOP/PL in Commewijne.

Nadat het geval van censuur uitgebreid werd afgekeurd door brede lagen van de samenleving, ging minister Somohardjo verder en spuwde zijn gal uit over lokale media. Volgens hem waren de media een hetze tegen hem begonnen om zijn Javaan zijn. De minister werd hiervoor weer sterk bekritiseerd. Het ging zo ver. dat de minister op het matje werd geroepen door president Chan Santokhi.

Nadien bood de minister zijn excuses aan. In een verklaring gaf de minister aan: “Na een uitvoerig gesprek met de president en na eigen beschouwing en evaluatie concludeer ik, dat ik mij niet op de correcte wijze heb geuit. Ik besef dat mijn rol als minister 24 uren per dag is en dat deze rol soms onbedoeld wordt overheerst als prominent lid van Pertjajah Luhur, met name als ik op een politiek podium sta. Een medium heeft uitlatingen gedaan waar ik me niet in kan terugvinden, er zijn andere manieren hoe ik mijn misnoegen had kunnen uiten. Ik bied mijn oprechte excuses aan de totale samenleving en in het bijzonder de media.” 

Het lied van Amatstam bereikte ongekende populariteit na het geheel. Enkele weken lang was het lied het populairste lied in de Top 10 van Radio 10. De minister is kennelijk geïnspireerd en zong onder gejuich van aanhangers het lied nu zelf ook. Bij de politieke bijeenkomst werd weer de eenheid tussen de ABOP en PL benadrukt. 

error: Kopiëren mag niet!