Canada verslaat Letland en blijft ongeslagen, staat voor de eerste keer bovenaan de groep op het WK

Canada won met 101-75 van Letland en blijft ongeslagen in de eerste fase van het WK-basketbal. Shai Gilgeous-Alexander scoorde 27 punten voor Canada.

Dit is de eerste keer dat Canada bovenaan de groep staat. In de tweede fase van de groepsfase moet Canada tegen Spanje spelen. Als ze in de top twee eindigen, gaan ze door naar de kwartfinales. Letland stond in de eerste helft 12 punten voor, maar Canada maakte een comeback en won uiteindelijk met een grote voorsprong. Andrejs Grazulis scoorde 16 punten voor Letland. Lu Dort miste zijn tweede opeenvolgende wedstrijd voor Canada.
Canada verslaat Letland en blijft ongeslagen, staat voor de eerste keer bovenaan de groep op het WK

Canada is het derde team in de geschiedenis van het WK voor mannen dat de eerste drie wedstrijden met minstens 25 punten verschil heeft gewonnen. Naast Canada hebben ook andere teams zich gekwalificeerd voor de tweede fase, waaronder de Dominicaanse Republiek, Italië, de Verenigde Staten en Spanje. Canada moet eindigen in de top twee van de Amerikaanse teams om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2024.

error: Kopiëren mag niet!