Alleenstaande moeder van drie kinderen vertelt over moeilijke leefsituatie

Veel burgers doen hun best om te kunnen overleven, maar er is toch wel een grote groep die het niet redt. Een burger die haar identiteit geheim wenst te houden, vertelt dat zij het al langer dan een maand moeilijk heeft. “Ik zit zonder water en kan ook niet koken vanwege een gebroken gasfornuis. Voeding kan ik ook niet opslaan, omdat de koelkast stuk is”, vertelt de vrouw, die moeder is van drie kinderen.

Haar man heeft haar recent in de steek gelaten, waardoor zij nu alleen voor haar kinderen en haarzelf moet zorgen. Zij geeft verder aan dat zij bij een winkel werkzaam is, maar niet veel verdient. Met haar inkomen probeert zij dagelijks ervoor te zorgen dat haar kinderen kunnen eten. Ook probeert zij beetje bij beetje de inkopen te doen van schoolspullen.

“Mijn kinderen zijn allemaal over, ondanks de moeilijke situatie en dat maakt mij heel trots. Ik vind het heel jammer dat ik niet veel voor ze kan doen. Maar, ik ben blij dat wij een dak boven ons hoofd hebben.” De moeder zegt ook, dat zij water vanuit een kreek moet halen en dat moet gebruiken om te baden en de vaat af te wassen. Voor het koken en drinken, koopt zij flessen water. 

Haar werknemer heeft haar een koelbox gegeven om toch wat spullen koud te kunnen houden. Zij moet dagelijks wel een pakje ijs kopen en daar in doen. Met het weer is het helemaal niet te doen. Haar waterrekening kon zij niet meer betalen, waardoor die is afgesloten. Zij probeert nog maandelijks de stroomrekening te betalen en de andere belangrijke dingen.

“Water is ook belangrijk, maar ik kan het niet missen. Ik zoek niet naar hulp.  Ik heb uit het verleden mijn les geleerd. Ik heb zoveel moeten bedelen en vragen naar hulp, maar niemand stond mij bij. Ik hoop met mijn tweede baan toch alles te kunnen voldoen. Ik wil een ieder bewust maken dat er mensen zijn die het moeilijk hebben en zij de kleine dingen die zij hebben moeten waarderen. De situatie is nu niet goed, maar ik werk wel eraan om het beter te maken voor mij en mijn kinderen hun toekomst”, zegt de moeder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!