“Ik heb drie banen, een hossel en toch maak ik tijd voor mijn kinderen”

“Vele wegen leiden naar Rome, maar aan het eind moet jij je eigen wegen creëren”, zegt Hortans tegen een redactrice van Dagblad Suriname. Zij is moeder van twee en heeft drie banen. “Ik ben eenmaal vierentwintig uur bezig en zeven dagen in de week. Een baan doe ik dagelijks, de volgende van maandag tot vrijdag en de andere op zaterdag, zondag en feestdagen. Als ik erover praat klinkt het heel vermoeiend, maar het is heel normaal voor mij hoor”, benadrukt Hortans.

Zij is werkzaam bij een kantoor, bakt en levert warme maaltijden op bestelling en is bezig met de catering en in het weekend doet zij mee met de verkoop langs de straat en de zondagsmarkt. Zij verkoopt tweedehands, nieuwe kleren, tassen en zeepsoorten.

“Ik heb het vaak druk, maar kom met behulp van mijn kinderen en moeder wel uit. Door die hele drukte maak ik wel tijd voor mijn kinderen, dat is heel belangrijk. Tijd, aandacht en liefde voor je kinderen. Werken is belangrijk, maar is geen excuus om te gebruiken om geen aandacht en liefde te geven. De situatie heeft mij gedwongen om zo vaak bezig te zijn, omdat ik ook mijn vaste lasten moet betalen en om mijn dromen en die van mijn kinderen te realiseren. Maar het is dan nog moeilijk. Een vast inkomen heb ik wel, maar dat stelt vaak genoeg ook niets voor als ik alle vaste lasten en privékosten moet optellen. Aan het eind heb ik ook gevallen dat mijn hossel zelf zorgt voor benzine om mij te brengen naar het werk, terwijl dat het helemaal niet moet zijn. Maar, zolang je over verhoging praat, dan slaan een paar draden door. Ik probeer dus op een of andere manier heel wat te compenseren.  Het leven is oneerlijk en moeilijk, maar je moet het voor jezelf vergemakkelijken”, benadrukt Hortans. 

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!