Voorzitter Oekraiens parlement houdt videoconferentie met DNA-voorrzitter Bee

Oekraïne roept Suriname op door Rusland gepleegde ecocide te veroordelen

De voorzitter van de Verkhovna Rada van Oekraïne (het Oekraiens palemen), Ruslan Stefanchuk, heeft een videoconferentie met de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, zo meldt de website van het parlement van Oekraïne. 

“Het is buitengewoon belangrijk voor Oekraïne om de steun in te roepen van de landen van het Globale Zuiden. We moeten de leiders van Latijns-Amerika de waarheid vertellen en hen vertellen wat er werkelijk gebeurt in Oekraïne”, zei Ruslan Stefanchuk.

“Rusland blijft een zeer meedogenloze, genocidale en agressieve oorlog voeren tegen Oekraïne en de Oekraïners, waarbij alle internationale normen en regels worden geschonden. De lijst met misdaden van het Kremlin wordt elke dag langer”, zei hij.

Bovendien vestigde de voorzitter van het parlement van Oekraïne de aandacht van zijn collega op de misdaden begaan door de Russische federatie in Oekraïne, met name het opblazen van de waterkrachtcentrale van Kakhovka, die een enorme humanitaire en milieucrisis veroorzaakte. De voorzitter van het parlement van Oekraïne zei dat honderdduizenden mensen, evenals het hele ecosysteem van de regio, zijn getroffen door deze tragedie.

Tijdens de bijeenkomst riep de voorzitter van de Verkhovna Rada van Oekraïne de Republiek Suriname op om de door Rusland gepleegde ecocide te veroordelen: “Onverschilligheid voor ecocide en menselijke tragedie moedigt de agressor alleen maar aan.” “De geschatte hoeveelheid schade aan het milieu als gevolg van de explosie van de Kakhovka-waterkrachtcentrale bedraagt ​​al meer dan anderhalf miljard euro, en de vernietiging van het Kakhovka-reservoir vormt een dreiging van een ongeval bij een andere door Rusland bezette kritieke infrastructuur. faciliteit – de kerncentrale van Zaporizhzhia,” benadrukte hij.

Ruslan Stefanchuk riep Suriname ook op zich te houden aan het huidige sanctieregime tegen Rusland en de vredesformules van de president van Oekraïne Volodymyr Zelenskyi te steunen door een of meer gebieden van het initiatief te kiezen. “Rusland beroven van de middelen om de oorlog voort te zetten is een voorwaarde voor het bereiken van vrede”, zei de voorzitter van de Verkhovna Rada van Oekraïne.

De voorzitter van het parlement van Oekraïne riep het land ook op om zich aan te sluiten bij de oprichting van een speciaal internationaal tribunaal voor de misdaad van agressie tegen Oekraïne, dat momenteel uit 38 landen bestaat.

Van zijn kant benadrukte de voorzitter van de Nationale Assemblee van de Republiek Suriname dat Suriname vrede steunt, geen oorlog, en dat Suriname alles zal doen wat in haar macht ligt om deze oorlog te beëindigen.

Tot slot nodigde de voorzitter van de Verkhovna Rada van Oekraïne de voorzitter van de Nationale Assemblee van de Republiek Suriname, Marinus Bie, uit om deel te nemen aan de Tweede Parlementaire Top van het Internationale Krim Platform, die op 24 oktober in Tsjechië zal worden gehouden.

error: Kopiëren mag niet!