Viering 144 jaar vestiging district Nickerie

De herdenking van de vestiging van het district Nickerie 144 jaar geleden  is dinsdag groots gevierd in het district. In het kader van de herdenking van de vestiging van het district en de herdenking van de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie zijn vonden heel wat activiteiten plaats in de hoofdplaats Nieuw-Nickerie. 

Geschiedenis van Nickerie

“In het verleden was het districtscentrum van Nickerie, Nieuw-Rotterdam, verder stroomafwaarts gesitueerd. Deze plaats overstroomde echter meerdere keren en men besloot om het districtscentrum te verplaatsen naar de locatie van het huidige Nieuw-Nickerie. Nieuw-Nickerie is met afstand de grootste en belangrijkste plaats van het district. De dienstverlening is een belangrijke vorm van inkomen en verschillende bedrijven uit Paramaribo hebben hier een filiaal. Met de hoofdstad van Suriname heeft het ook een binnenlandse waterverbinding en een wegverbinding, die evenwijdig aan de kustlijn loopt”, zo meldt het Burger Informatie Centrum van Nickerie. 

Nickerianen herdenken 144 jaar vestiging op speciale wijze

Op social media hebben Nickerianen er een kleine herdenkingsweek van gemaakt. Overal zijn berichten en foto’s die aangeven wat Nickerie voor hen betekent en hoe ze de dag zijn doorgekomen.

Voor veel Nickerianen die de redactie van Dagblad Suriname heeft benaderd, is het een heuglijk feit dat het district al zolang bestaat. De dag hebben de mensen rustig doorgebracht. De activiteiten in het centrum waren wel redelijk tot druk bezocht. Er was ook een Jawa fair. 

error: Kopiëren mag niet!