‘Movie Time’ 10 augustus voor kids en ouderren met visuele en/of auditieve beperking

HB Media organiseert 10 augustus het event Movie Time voor kinderen en volwassenen met een visuele en/of auditieve beperking samen met familie en vrienden. Om 9:45 uur wordt de film Captain Nova vertoond in theater Thalia, inloop is vanaf 9:15 uur. 

Het doel van de Movie Time serie is om met film een positieve culturele en maatschappelijke impact te maken. Elke editie heeft een eigen doel en deze editie is gericht op het bewerkstelligen van een filmervaring bij personen met een visuele en/of auditieve beperking samen met hun familie en vrienden. Een ervaring die nu mogelijk is door het uitkomen van de app Earcatch voor personen met een visuele beperking en de app Subcatch voor personen met een auditieve beperking. 

Deze editie is geïnspireerd door events eerder dit jaar georganiseerd in theater Thalia door Fariel Soeleiman, toen zij van Nederland naar Suriname was afgereisd om de app Earcatch met audiodescriptie voor films te promoten, met ondersteuning van haar werkgever Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid en lokale organisaties  Connecting The Dots Suriname en HB Business Group als de beheerorganisatie van theater Thalia. Fariel helpt ook bij deze Movie Time editie. 

Als film is gekozen voor Captain Nova, met als belangrijkste reden, dat deze film interessant is voor zowel kinderen als volwassenen en omdat de film toegankelijk is voor beide doelgroepen, met audiodescriptie via Earcatch en ondertiteling via Subcatch. De taal van de film is Nederlands, het genre is avontuur, familie, sciencefiction en de kijkwijzer is gesteld op 6 jaar en ouder. 

De toegang is vrij per registratie en registreren (ook van groepen) kan op tickettailor.com/events/hbmedia/965999

Personen met een auditieve beperking dienen een smart device mee te nemen, met erop geïnstalleerd de app Subcatch. 

Personen met een visuele beperking dienen een smart device mee te nemen, met erop geïnstalleerd de app Earcatch, en ook earphones.
Iedereen die hulp nodig heeft bij de installatie van Earcatch of Subcatch kan whatsappen naar Wan Koni Pikin +5978622101 voor een afspraak. 

Om 8:45 uur vertrekken er gratis bussen vanuit Blindencentrum en Kennedyschool naar theater Thalia en iedereen kan om 12:15 yyr weer opgehaald worden bij theater Thalia. 

Vrijwilligers om te helpen op het event of donateurs (ook van snacks en drank) kunnen een mail sturen naar [email protected].

error: Kopiëren mag niet!