Krachtige ontploffing nabij Amerikaanse basis

Syrië dringt er bij Europa op aan de Amerikaanse plundering van hulpbronnen te ‘veroordelen’
Westerse regeringen op Syrië in verschillende sectoren, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, watervoorziening en transport.
“Dergelijke maatregelen zijn in strijd met het internationaal recht en het Handvest van de Verenigde Naties”, voegde het eraan toe.

DAMASCUS – Het Syrische parlement heeft het laatste rapport van het Europees Parlement over de humanitaire situatie in Syrië als vals verworpen, en er bij het blok op aangedrongen om “objectief” te zijn en in plaats daarvan Washington’s plundering van Syrische energie en gewassen te veroordelen.
In een verklaring zei het Syrische parlement dat het rapport van het Europees Parlement van juni “onnauwkeurigheden en verdraaiingen van feiten” bevat die het beleid van bepaalde westerse regeringen proberen te rechtvaardigen, die de belangen van de Syrische natie schaden.

“Als het Europees Parlement objectief wil zijn in zijn humanitair perspectief, moet het de illegale plundering van Syrië veroordelen.”
van humanitaire doeleinden zijn niets anders dan “lippendienst” en hebben geen duidelijk effect.
In een andere ontwikkeling was het geluid van een enorme explosie te horen in de buurt van de Amerikaanse illegale basis in Syrië, meldden nieuwsbronnen zondag laat.
De ontploffing was te horen in de regio Ash Shaddadi in de Syrische al-Hasakah, waar zich volgens de rapporten een Amerikaanse illegale basis bevindt.
Er werden geen verdere details over het incident gepubliceerd.

De Syrische regering beschouwt de aanwezigheid van de Verenigde Staten en Turkije op haar grondgebied als illegaal en heeft dat herhaaldelijk benadrukt
energiebronnen en landbouwrijkdom door de VS zullen een einde maken aan deze bezettingsaanwezigheid.

Sinds 2014 hebben de VS troepen en militair materieel ingezet in Syrië zonder enige toestemming van Damascus of VN-mandaat, onder het voorwendsel van de strijd tegen de terreurgroep Daesh.
Het Amerikaanse leger bezet Syrië illegaal met bijna 1.000 troepen en heeft de olievelden van het land in beslag genomen in samenwerking met lokale anti-Damascus-militanten en terroristische groeperingen, terwijl het zijn ruwe voorraden en tarwe steelt en over de grens overbrengt naar zijn bases in Irak.

Het parlement verwees naar de catastrofale gevolgen van de eenzijdig opgelegde sancties door cans plunderen dagelijks honderden vaten Syrische olie en verkopen die met medewerking van terroristen op de zwarte markt.

Syrië is sinds 1979 het doelwit van door de VS geleide sancties. Washington en zijn westerse bondgenoten hebben hun economische sancties en beperkingen tegen Damascus vooral aangescherpt na 2011, toen het Arabische land in de greep kwam van ongebreidelde, door het buitenland gesteunde strijdbaarheid en terrorisme.
De sancties werden nog verder geïntensiveerd met de goedkeuring van de Caesar Act in 2019, die gericht was tegen alle individuen en bedrijven die direct of indirect deelnamen aan de wederopbouw van Syrië.

error: Kopiëren mag niet!