Surinaamse Zangvogel Bond na bijna 60 jaar eindelijk erkend

De Surinaamse Zangvogel Bond (SZB) is vrijdag 14 juli na bijna 60 jaar eindelijk erkend door de overheid, via het directoraat Sportzaken, .

op het kantoor van de directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw , in aanwezigheid van het bestuur van de SZB, bestaande uit de waarnemend voorzitter Mohamedshafiek Goelaman, ondervoorzitter Mohamedsafiek Radjab, penningmeester Sobha Bhaggoe, en de onderdirecteur van Recreatie en Sport, Ramon Apoetitie.

Sportzaken heeft eerder al vier andere nationale sportbonden erkend, namelijk Suthaibo, E-Sports Suriname, Suriname Powerlifting Federation en de American Football Association Suriname. Voordat de Surinaamse Zangvogel Bond werd erkend, heeft Sportzaken extra tijd en moeite genomen om de bond te bestuderen.

Zangvogelsport heeft positieve invloed

Uit het onderzoek is gebleken dat de zangvogelsport een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers en aanwezigen bij zangvogelactiviteiten. Er is ook gekeken naar de zorg voor de dieren in deze sport, en het blijkt dat eigenaren deze vogels extra goed verzorgen, omdat de gesteldheid van de dieren van groot belang is voor het produceren van klanken en het winnen van prijzen. Als dit niet het geval was geweest, zou de erkenning in het belang van het dier ook zijn afgewezen.

De zangvogelsport draagt dus bij aan een gedisciplineerde en gezonde levensstijl en aan sportieve en diervriendelijke evenementen waar mens en dier in harmonie met elkaar leven. Daarom heeft Sportzaken, in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, positief gereageerd op het erkennen van deze bond, aldus de directeur Sportzaken.

Met de erkenning komt de Surinaamse Zangvogel Bond formeel in aanmerking voor de diensten van de overheid, met name vanuit het directoraat Sportzaken. Dit omvat het faciliteren van sportaccommodaties, sportmateriaal, sportleiders en subsidies, zo sluit de sportdirecteur af

error: Kopiëren mag niet!