Jeugdraad Suriname een feit met installatie gekozen leden

Suriname heeft de installatie van de gekozen leden van de Jeugdraad Suriname (JRS) gevierd, waarmee een nieuw jongereninspraakorgaan op bestuurlijk niveau is opgericht. De Jeugdraad Suriname vervangt het Nationaal Jeugdparlement en is samengesteld uit de leden die de meeste stemmen hebben behaald bij de landelijke digitale verkiezingen. De installatieceremonie werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de president en de minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, evenals familieleden van de Jeugdraadsleden. 

Tijdens zijn toespraak benadrukte de president de rol van de Jeugdraadsleden bij het aanpakken van ontwikkelingen en uitdagingen in Suriname en de regio, met name op het gebied van sport, gender, cultuur en het welzijn van jongeren. Hij riep de jongeren ook op om zich bezig te houden met klimaatverandering en de gevolgen ervan voor toekomstige generaties. 

Minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Steven Mac Andrew, benadrukte het belang van jongerenparticipatie bij het jeugdbeleid en de aanpak van verschillende problemen waarmee jongeren worden geconfronteerd, zoals geweld en schoolgevechten.

Met de oprichting van de Jeugdraad zal jongerenparticipatie naar een hoger niveau worden getild en zullen de leden in contact komen met jongeren uit hun district om te horen welke problemen er spelen. De Jeugdraad valt onder het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) en de waarnemend directeur van het NJI gaf een toelichting op de transformatie van het jeugdparlement naar de Jeugdraad en de online verkiezing die heeft plaatsgevonden.

error: Kopiëren mag niet!