Financiën-minister Raghoebarsing: “BTW vormt nog een uitdaging, maar is goed op weg!”

“De uitvoering van de Wet Belasting op Toegevoegde Waarde (BTW) is nog een uitdaging, maar wij zijn goed op weg ermee. Van de 5.000 btw-plichtige bedrijven en ondernemingen die bij de invoering van de wet op 1 januari dit jaar werd beoogd, hebben zich 3.500 zich geregistreerd. Dat is ongeveer 70 procent.”

Dit zegt minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. De minister sprak dinsdagmiddag in het parlement bij de beantwoording van eerder gestelde vragen door Assembleeleden. De minister geeft aan, dat uitgesmeerd over de 12 maanden van dit jaar, de BTW-inkomsten maandelijks gemiddeld SRD 342 miljoen moeten zijn. In januari is SRD 140 miljoen binnengehaald, in februari SRD 220 miljoen, in maart SRD 253 miljoen, in april  SRD 284 miljoen en in mei SRD 362 miljoen. In mei is dus meer dan 100 procent van het maandelijkse gemiddelde aan BTW-inkomsten binnengehaald. Voor wat betreft de beoogde BTW-inkomsten voor dit jaar is volgens minister Raghoebarsing een score van 74 procent behaald. Dit ondanks de beperkingen en tekortkomingen die er zijn. 

Hij zegt, dat deze score voor de resterende periode van het jaar zich zal verbeteren. De Financiën-minister baseert zijn verwachting op BTW-inkomsten van de grotere bedrijven zoals de banken. Die bedrijven moesten het systeem van BTW eerst goed onder de knie krijgen. Dat lijkt nu het geval te zijn, waardoor de verwachting is dat de BTW-inkomsten voor de staat de komende maanden verder zullen stijgen.

SS

error: Kopiëren mag niet!