SDU: Asawini raakt buiten vizier 

Regita Edenburg (meer bekend als Asawini) heeft  de meeste media-aandacht naar zich toe getrokken de afgelopen dagen. Het leek erop alsof heel Suriname was beland in een klucht. Met daarin de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, als personage die ‘the Ugly’ uitbeeldt. Een misprijzende rol, die van de bewindsman. Maar, door de ontstane hype rondom de persoon van Asawini, heeft president Santokhi wat ademruimte gekregen. 

Het was hem intussen flink heet geworden onder de voeten, na waarschuwingen over potentieel gevaar als gevolg van ongecontroleerd gebruik van cyanide in de goudvelden van het achterland. Terwijl het staatshoofd daarbij praktisch zweeg als het graf, nam het protest ver buiten de stad met stemverheffing toe. 

Plotseling treedt een zekere Asawini op de voorgrond. Als model van strijdlust, naar analogie van haar bijnaam. Dat was even wankelen binnen het machtscentrum. 

SDU ziet geen reden tot vermaak

In plaats van een rationele aanpak van de zaak te verkiezen, grijpt de regering naar de botte bijl en begint te hakken in het wilde weg. Verplaatst op die manier de focus. Willens en wetens! De president komt tot nu toe zwak over in de benadering van het cyanide vraagstuk, omdat hij toestaat dat een van zijn ministers optreedt als een clown onder de circustent. Blunders stapelen zich op door die clowneske vertoning van minister Amoksi. 

Helaas, SDU ziet geen reden tot vermaak. Want Suriname is geen circus! Gelukkig kunnen we terug tot de orde van de dag: het opheffen van de wanorde in het land, zoals de president ons eerlijk en plechtig had beloofd tijdens de verkiezingscampagne in 2020. En waarvan gaandeweg weinig te merken valt. Asawini staat intussen buiten vizier. 

Dus minister Amoksi is zijn “uitstekend doelwit” kwijtgeraakt. Mag zijn losse flodders opbergen en voortaan zich met scherp richten op de echte staatsgevaarlijke individuen en organisaties. Zij die zich schuldig maken aan vergiftiging van ons leefgenot door op illegale wijze cyanide te dumpen in het milieu.

SDU ziet strijd Asawini als goed voorbeeld

De SDU complimenteert mevrouw Edenburg vanwege het heldhaftige voorbeeld dat zij heeft achtergelaten voor ons in Suriname. Haar strijd is niet vergeefs geweest, dat mag zij van de partij aannemen. Zij staat ogenschijnlijk thans ver van ons af, maar haar boodschap blijft standvastig overeind in de kern van de samenleving. 

Asawini… Sranan sa wini

SDU

error: Kopiëren mag niet!