Suriname bereikt met India akkoord over schuldherschikking

Tijdens het staatsbezoek van het Indiase staatshoofd Droupadi Murmu, aan Suriname de afgelopen dagen, is de finalisering van de schuldherschikking bevestigd.

India heeft alle bestaande looptijden en betalingsachterstanden van Suriname herschikt. Het betreft een totaalbedrag van zo’n  USD 39 miljoen. De herschikking wordt uitgevoerd onder de volgende voorwaarden: bilaterale leningen moeten worden terugbetaald in 20,5 jaar (inclusief een 8,5 jaar grace period) en ECA-Backed leningen (schulden met een staatsgarantie) moeten worden terugbetaald in 15,5 jaar (inclusief een 9,5 jaar grace periode).

India heeft een maximale jaarlijkse vaste rentevoet van 1,20% toegekend aan de schulden, die op basis van de huidige leningen een variabele rentevoet hadden plus een marge (libor rentevoet plus en marge van 0,5% tot 2%).

De regering van Suriname waardeert de getoonde bereidheid van de regering van India om Suriname te ondersteunen bij het bereiken van een duurzame oplossing voor haar schuldenproblematiek en dat India leiderschap heeft getoond tijdens haar G20-presidentschap.

China

Suriname moet alleen nog met de Volksrepubliek China, als een van haar grote buitenlandse bilaterale crediteuren, komen tot een schuldherschikking.

error: Kopiëren mag niet!