Apple verwachtte virtual reality-headset te introduceren
DOOR NINIAN CARTER

5 juni 2023 – Het lijkt erop dat Apple een langverwachte virtual reality-headset zal onthullen tijdens de Worldwide Developers Conference in Californië op 5 juni.

Apple lijkt klaar om zijn langverwachte virtual reality-headset te onthullen op zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) in Californië op 5 juni.

Geruchten suggereren dat het apparaat kleiner en slanker zal zijn dan concurrerende apparaten van onder meer Meta en Sony, deels dankzij het ontlasten van de batterij in een rugzak die om het middel wordt gedragen.

Het zal ook virtual reality (volledig meeslepende werelden) en augmented reality (graphics over een real-world view) kunnen weergeven, mogelijk met behulp van een digitale krooninterface aan de zijkant, vergelijkbaar met die op de Apple Watch, om te schakelen tussen de twee.

Lekken suggereren dat het twee 1,41-inch schermen heeft met een resolutie van 4.000 pixels per inch – aanzienlijk meer dan andere high-end aanbiedingen die momenteel op de markt zijn.

Mogelijk is een sleutelfactor ook de helderheid van de schermen, naar verluidt 5.000 nits – veel helderder dan Sony’s PSVR of de Meta Quest, waarvan de helderheidscijfers in de lage honderden liggen.

Heldere beeldschermen zijn nodig om overtuigende virtuele werelden te creëren, aangezien het echte leven veel helderder is dan enig op het hoofd gemonteerd beeldscherm momenteel kan laten zien.

Er wordt gezegd dat de headset meer dan een dozijn camera’s bevat om handgebaren te volgen, wat een controlemethode zal zijn, samen met eye-tracking.

Afgezien van de hardware zelf, zal software een belangrijk ingrediënt zijn voor elke kans op succes, en Apple zou een nieuw xrOS-besturingssysteem hebben ontworpen met virtuele versies van bekende software zoals FaceTime, Calendar, Mail, Safari en meer.

Gaming zal ook een belangrijk gebied zijn voor de headset, met geruchten dat de populaire ruimteverkenningsgame No Man’s Sky naar het apparaat komt, en de beroemde Japanse ondertekenaar van videogames Hideo Kojima – maker van Metal Gear Solid, Death Stranding – gezien rondlopen Apple’s campus onlangs.

De Apple-headset, mogelijk de “Reality Pro” genoemd, zal waarschijnlijk later dit jaar voor ongeveer $ 3.000 op de markt komen.

error: Kopiëren mag niet!